torsdag 30 september 2010

Rasism vs. Rasism?

Har tittat på debatten i tv4 ikväll som gällde "kamphundar" och våld mot sverigedemokrater och är förbannad igen.

När det var val och jag röstade på SD för att jag anser att vi ska ta ansvar för de invandrare som får komma hit och även att vi har rätt att ställa lite krav på att få något tillbaka, då var jag rasist. Det var mycket diskussioner och en del påhopp. Sedan valet har man bedrivit en häxjakt på Sverigedemokrater och det verkar vara helt okej för vår sittande regering som inte ens kan ta avstånd från användandet av våld och det är okej att "rättvisepartiet socialisterna" får sitta i debatt i tv och säga att aktiva sverigedemokrater får skylla sig själva om de blir knivhuggna för de är ju rasister. Och alltså underförstått förespråkar våld mot dessa?
I alla fall. Det var inte okej att jag och lite mer än 5 % till av befolkningen i Sverige röstade på SD utan vi var rasister och det får man inte vara, utan yttrandefriheten och demokratin gäller enbart om man har politiskt korrekta åsikter.
Och SD är definitivt inte politiskt korrekta eftersom de enligt kvällspressen  (alla vet väl att allt som står i aftonbladet är sant) i princip vill driva ut alla invandrare och flyktingar, snälla invandrare som grovt kriminella som... osv.


Däremot är det helt okej att vara rasist när det gäller hundar och oss hundägare i samma debatt. KD vill förbjuda vissa raser som exempelvis American Staffordshire Terrier och Amerikansk Pitbull Terrier i "flerbostadsområden". (kan slå vad om att personen från KD i debatten aldrig hade träffat vare sig en rasren Pitbull eller en rasren Amstaff.) Det här vill de göra för att det förekommer en "otrygghet kring dessa hundar i sådana områden". Sen skrattade han hånfullt när en annan debattör frågade om man skulle förbjuda Golden Retreivers också när de började bita barn och sa att "det problemet tror jag inte vi kommer få med de hundarna". ALLA hundar går att få aggressiva. punkt.

Än så länge har ingen i vårt område sagt något negativt om Deamon (som är en orenrasig amstaff) utan alla i huset vi bor i har hälsat på honom och alla har fortsatt att göra det när vi möts i trappen eller ute på tomten. När vi är ute och går är det ofta barnfamiljer som vill att barnen ska få hälsa och klappa. Farbrorn som bor under oss brukar alltid fråga hur hunden mår när vi möts ute osv. Det här förbudet skulle alltså betyda att vi inte får bo i hyres- eller bostadsrätt med Deamon. Vilket ju absolut måste ses som kollektiv bestraffning när det är kids ute i förorten som skaffar muskelhundar som statussymboler som förstör för alla andra. Det är precis samma sak som att slänga ut ALLA invandrare/flyktingar oavsett ålder och sjukdomar och problem för att 5 av de våldtar. Vårat alternativ är alltså att flytta ut i skogen eller som en tjej i debatten uttryckte sig "adoptera bort vårat barn".
Som Joel nyss sa i telefon: om ett rasförbud genomförs så kan ju SD få införa ett till ;-) För allvarligt, i min värld är alla invandrare tillsammans inte mer värda än min "kamphund" som än så länge aldrig visat någon aggression och det står jag för att jag tycker. Lika mycket rasism i båda fallen i så fall.


Deamon är ingen kamphund, mer pirat isåfall ;-P



Ps. Jay Smith måste vinna Idol 2010



.

2 kommentarer:

  1. Förstod du att genom att rösta på SD så skulle sverige få en sämre/svagare regering?

    SvaraRadera
  2. Hur menar du då?
    Jag anser att ett svagare land än det vi haft under sossarna inte går att få. Är så jävla trött på alla invandrare som det är så synd om att de inte behöver jobba. Trött på att betala för andra. Trött på att invandrare och flyktingar kan komma hit och _kräva_ saker av oss utan att ha betalat en jävla spänn till svenska staten. Varför skulle vi ta hand om apatiska flyktingbarn som vi ändå inte kommer ha någon nytta av? Har vi inte nog med svenskar att ta reda på och ge jobb först?
    Sen att SD kanske inte är ett perfekt parti, men de är definitivt det parti som ligger mig närmst om hjärtat. Jag vill gärna lägga mina pengar på folk jag tycker om och inte på lata invandrare som skiter i att jobba.

    SvaraRadera